reus.cat
facebook
mas pintat

Dia Mundial de la SIDA


Envia   |   Imprimeix   |   Twitter   |   Facebook

Data inici: 
01/12/2022 - 11:30
Data final: 
01/12/2022 - 14:00
Fem-ho ViH-sible

Ja fa més de 40 anys que es van descriure els primers casos de la malaltia, però avui dia, continua sent un problema de salut important per a la població. Des de l'inici de la pandèmia, s'estima que el virus del VIH ha contagiat més de 80 milions de persones a tot el món. Actualment a Catalunya hi ha més de 33.000 persones que conviuen amb el VIH, però no és un problema del passat, ja que hi continua havent una taxa d'infeccions al nostre medi al voltant de 10-12 casos nous per 100.000 habitants i any.

La infecció pel VIH no només afecta grups de població molt concrets perquè la via de transmissió majoritària en l'actualitat és la via sexual, per la qual cosa qualsevol persona que manté relacions sexuals es pot contagiar pel VIH si no es prenen les mesures adequades. 

Durant tots aquests anys, s'han realitzat importants avenços en el coneixement de la malaltia, així com en tècniques diagnòstiques i fàrmacs per al tractament, que són cada cop més eficaces i amb menor toxicitat. Tot això ha contribuït a fer que la malaltia, que inicialment era mortal en la majoria dels casos, s'ha convertit en una malaltia crònica, amb un millor pronòstic i una millor qualitat de vida per al pacient. Encara hi ha reptes pendents, però els més rellevants són incidir en mesures preventives per a la població i en un diagnòstic precoç dels pacients que tenen la infecció i no ho saben perquè estan asimptomàtics. D'aquesta manera evitarem la transmissió i evitarem la progressió de la malaltia.

Per tot això, i aprofitant aquest dia, hem de fer visible el problema, perquè tots, cadascun en mesura de les nostres possibilitats, podem col·laborar per evitar l'avenç de la pandèmia pel VIH i l'estigmatització dels pacients amb infecció pel virus del VIH, amb un programa d'actes que tindrà per escenari principal la Plaça del Prim. 


Programa 

11: 40 - Benvinguda 

11: 45 -  Exposició FEM-HO  ViH-sible.  Instal·lació artística en col·laboració amb els Instituts de secundària de Reus. 

12: 45 - Actuació Zumba. 

13: 45- Lliurament de Kits per sobreviure a les ITS a tots els assistenta a l'acte.A més a la tarda encesa de llums vermelles a les fonts i la Capsa Gaudí, per homenatjar el Dia Mundial de la SIDA 

Preu: 
Fitxers Relacionats: 
Nid Original: 
86448
Reus.cat: 
Nom Localització: 
Plaça Prim
Latitud: 
41.156250
Longitud: 
1.106808